Service auto mobil

Blog

Ce trebuie sa stii daca ai fost implicat intr-un accident auto

Iata ce ar trebui sa stiti daca sunteti implicat intr-un accident rutier.

Pasul 1: Daca ati avut ghinionul de a fi implicat intr-un accident de circulatie asigurati-va ca nu exista victime si ca toata lumea este in regula fara rani!

Pasul 2 : Daca constatati ca exista victime omenesti, raniti sau prinsi in interiorul masini si nu pot sa se elibereze singuri, sunati imediat la 112 pentru a cere ajutorul.

Pasul 3 : In cazul in care nu exista victime nu are niciun sens sa sunati la 112 deorece politia rutiera nu se va deplasa la locul accidentului.

Pasul 4 : Scoateti masinile pe partea dreapta a carosabilului pentru a debloca traficul din zona. Nu uitati sa semnalizati zona cu triunghiri reflectorizante.

Pasul 5 : Asigurati-va ca niciuna din masinile implicate in accident nu are scurgeri de combustibil. Daca este posibil deconectati acumulatorul autoturismului.

Pasul 6 : Dupa ce ati efectuat pasi mai sus enumerati, stabiliti impreuna cu celalat conducator auto, vinovatul de producere accidentului si intocmiti formularul de constatre amiabila!

Pasul 7 : Daca nu va intelegeti in privinta vinovatiei producerii accidentului mergeti impreuna la Sectia de Politie rutierea pe raza careia s-a intamplat accidentul.
Ambii conducatori auto trebuie sa fie prezenti cu masinile implicate in accident.

Pasul 8 : Daca masinile sunt deplasabile si nu prezinta avarii la sistemul de directie, rulare si franare puteti sa conduceti pana la sectia de politie, totusi acest lucru nefiind indicat deoarece in urma producerii coliziunii pot exista daune ce nu le observati riscandu-va astfel viata dumneavoastra cat si a celorlalti participanti la trafic.

Pasul 9 : Cea mai sigura metoda de transport a autoturismului in caz de avarie este aceea de a apela la o firma specializata in Tractari Auto.

Numarul nostru de telefon este 0740 801 111. In cel mai scurt timp o platforma auto va sosi la fata locului si va transporta autoturismul dumneavoastra la locul indicat in deplina siguranta.

SUNA ACUM!